Holland-Grens Wandelroute (16,1 km)

Een wandelroute die je meevoert langs oude grensgebieden. De Enkele Wiericke in het westen en de Dubbele Wiericke in het oosten, verbinden de IJssel en de Rijn en werden gegraven voor de waterhuishouding midden 14e eeuw. Ooit was de Rijn de noordelijke grens van het Romeinse Rijk. Later vormde het gebied de grens tussen de zelfstandige gewesten Holland en Utrecht. Een echte harde grens tussen twee staten met veel conflicten, smokkel, verschil in munten, grenscontrole en hoge boetes. De smokkel in het gebied was aanzienlijk. Vrijbuiters uit de streek en ambachtslieden vestigden zich speciaal rond de grens.

  • Startpunt: Dorpshuis Custwijc, Driebruggen
  • Lengte: 16,1 km
  • Duur: 4,5 uur
  • Onverhard: 65 %
  • Route: klik hier

 

 

Op de kaart

Contactgegevens

Holland-Grens Wandelroute (16,1 km)
  • Startpunt: Dorpshuis Custwijc, Driebruggen (Laageind 1)
Logo Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

Buitengewoon, dat vinden wij een mooie omschrijving van onze dorpen binnen Bodegraven-Reeuwijk. Hier vind je rust en ruimte in een prachtige natuur met veel groen en water. De mooiste plekken voor recreatie met het hele gezin en activiteiten met groepen. Heerlijk in de buitenlucht kun je genieten van een lang weekend weg of een vakantie in eigen land in het Groene Hart, één van de mooiste plekjes in Nederland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel mogelijkheden voor recreatie, wandel- en fietsroutes, een museum bezoeken, winkelen, lekker uit eten of een gezellige avond uit. Hier vind je leuke winkels, gezellige grand cafés en uitstekende restaurants. Je kunt genieten van streekproducten van de boerderij tot een biologische high tea. Elk dorp heeft zijn eigen historie en een eigen karakter. De sfeer is goed en de mensen zijn vriendelijk. Voel je welkom!

© 2022 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk