Linie Ploeter Fietsroute (42 km)

Waan je met deze fietstocht terug in 1672! Tijdens dit Rampjaar stonden de polders rondom Zegveld en de Meije onder water om de Franse troepen tegen te houden. Maar toen het water bevroor wisten de Fransen vanuit Woerden toch een doorbraak te forceren. Over het bevroren water trok een leger van 8000 man onder leiding van generaal Luxembourg in de richting van de Meijekade, dat een stuk boven het maaiveld uitstak. Maar door de invallende dooi moesten ze zich terugtrekken.

  • Startpunt: NS Station Bodegraven
  • Lengte: 42 km
  • Duur: 4 uur
  • Route: klik hier

Op de kaart

Contactgegevens

Linie Ploeter Fietsroute (42 km)
  • Startpunt: NS Station Bodegraven (Stationsplein 1)
Logo Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

Buitengewoon, dat vinden wij een mooie omschrijving van onze dorpen binnen Bodegraven-Reeuwijk. Hier vind je rust en ruimte in een prachtige natuur met veel groen en water. De mooiste plekken voor recreatie met het hele gezin en activiteiten met groepen. Heerlijk in de buitenlucht kun je genieten van een lang weekend weg of een vakantie in eigen land in het Groene Hart, één van de mooiste plekjes in Nederland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel mogelijkheden voor recreatie, wandel- en fietsroutes, een museum bezoeken, winkelen, lekker uit eten of een gezellige avond uit. Hier vind je leuke winkels, gezellige grand cafés en uitstekende restaurants. Je kunt genieten van streekproducten van de boerderij tot een biologische high tea. Elk dorp heeft zijn eigen historie en een eigen karakter. De sfeer is goed en de mensen zijn vriendelijk. Voel je welkom!

© 2022 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk