Open Monumentendag & Monumenten

Dit jaar vond de landelijke Open Monumentendag plaats op zaterdag 14 en zondag 15 september. Het landelijke thema was”plekken van plezier”: hoe hebben mensen zich in de loop der eeuwen vermaakt en welke monumenten zijn daarvoor het decor of het podium geweest.

Op zaterdag 14 september viel er van alles te ontdekken in Bodegraven-Reeuwijk! Veel bewoners en bezoekers hebben deelgenomen aan de activiteiten.

Zodra er meer bekend is over Open Monumentendag 2020 zullen wij dat hier plaatsen.

Wist je dat er in Bodegraven-Reeuwijk meer dan 50 rijksmonumenten en 92 gemeentelijke monumenten te vinden zijn? Van boerderijen tot kaaspakhuizen, van molens tot kerken en meer…. Door deze prachtige monumenten blijft de rijke historie zichtbaar. Je kunt de monumenten bezoeken. Sommige monumenten zijn opengesteld voor bezoekers, de andere monumenten kun je alleen bezoeken tijdens Open Monumentendag. Meer informatie lees je op de website van de Monumentenvereniging.Algemene informatie over Monumenten in Nederland staat op de site van Monumenten.nl.

Er zijn diverse openstellingen in onze gemeente.

logo-BBR

Het leven is hier buitengewoon mooi! In onze gemeente vind je rust en ruimte. Om ons heen de drukte van de randstad, maar eenmaal in onze dorpen vind je de rust van het platteland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel recreatiemogelijkheden, gezellige winkelstraten en uitstekende horecagelegenheden. Onze dorpen hebben hun eigen karakter. Samen leven is hier nog samenleven. Het is hier iedere dag thuiskomen.

© 2018 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk