Open Monumentendag in Bodegraven-Reeuwijk

Open Monumentendag op 14 september in Bodegraven – Reeuwijk

Het comité Open Monumentendag Bodegraven Reeuwijk is voortdurend op zoek naar nieuwe activiteiten en monumenten die nog niet eerder voor publiek zijn opengesteld en dit jaar zijn we ook weer glansrijk geslaagd in het samenstellen van een mooi programma.

Dit jaar bieden wij voor het eerst een rondleiding aan bij het gemaal Bulaeus Brack in Bodegraven, wordt de streekmarkt bij het Streekmuseum in Reeuwijk uitgebreid met nog meer lokale producten en wordt de opening van de dag dit jaar in Nieuwerbrug luister bijgezet door een orkest uit Den Haag met wel 60 man. Mis dit niet!

Het thema dit jaar is ‘routes, netwerken en verbindingen’. Dit hebben we letterlijk opgepakt door middel van het opstellen van een route dat je langs alle monumenten en activiteiten leidt. Je kunt de route op de fiets of met de auto afleggen, de route per fiets kun je individueel doen of met een groepje met een gids. Overigens kun je ook een gedeelte van de route afleggen, je zou bijvoorbeeld alle monumenten en activiteiten in een bepaalde dorpskern kunnen bezoeken.

Meer informatie over het programma volgt later d.m.v. een folder die via de Kijk op Bodegraven-Reeuwijk zal worden verspreid. Daarnaast kun je ook altijd een kijkje nemen op de landelijke website: https://www.openmonumentendag.nl/ en vul erna als zoekterm ‘Bodegraven-Reeuwijk’ in.

 

Monumenten in Bodegraven-Reeuwijk

Wist je dat er in Bodegraven-Reeuwijk meer dan 50 rijksmonumenten en 92 gemeentelijke monumenten te vinden zijn? Van boerderijen tot kaaspakhuizen, van molens tot kerken en meer…. Door deze prachtige monumenten blijft de rijke historie zichtbaar. Je kunt de monumenten bezoeken. Sommige monumenten zijn opengesteld voor bezoekers, de andere monumenten kun je alleen bezoeken tijdens Open Monumentendag. Meer informatie lees je op de website van de Monumentenvereniging. Algemene informatie over Monumenten in Nederland staat op de site van Monumenten.nl.

Contactgegevens

Open Monumentendag in Bodegraven-Reeuwijk
Logo Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

Buitengewoon, dat vinden wij een mooie omschrijving van onze dorpen binnen Bodegraven-Reeuwijk. Hier vind je rust en ruimte in een prachtige natuur met veel groen en water. De mooiste plekken voor recreatie met het hele gezin en activiteiten met groepen. Heerlijk in de buitenlucht kun je genieten van een lang weekend weg of een vakantie in eigen land in het Groene Hart, één van de mooiste plekjes in Nederland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel mogelijkheden voor recreatie, wandel- en fietsroutes, een museum bezoeken, winkelen, lekker uit eten of een gezellige avond uit. Hier vind je leuke winkels, gezellige grand cafés en uitstekende restaurants. Je kunt genieten van streekproducten van de boerderij tot een biologische high tea. Elk dorp heeft zijn eigen historie en een eigen karakter. De sfeer is goed en de mensen zijn vriendelijk. Voel je welkom!

© 2022 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk