Nieuwerbrug

Een dorp dat uitblinkt in schoonheid en authenticiteit. Het is een dorp van zelfredzaamheid en daadkracht. Borden langs de wegen vertellen verhalen over het ontstaan en ontwikkeling van het dorp. Je wordt verrast door de sfeer van het dorp, straten die zich vullen met de gezelligheid van verzorgde bloembakken en het goed onderhouden groen. De bestrating van oude klinkers in het hart van het dorp benadrukt de sfeer rondom de verlichte Tolbrug, de Brugkerk en de Onafhankelijkheidstoren. Rondom dit dorp vind je veel historisch erfgoed. Ga eropuit met de fiets, te voet of met de boot en ontdek alle mooie plekjes. De Oude Rijn, de Enkele en Dubbele Wiericke lenen zich bij uitstek voor wandel-, fiets- en vaarroutes. Of breng een bezoek aan museum De Koffietuin.

 

Nieuwerbrug in beeld

Logo Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

Buitengewoon, dat vinden wij een mooie omschrijving van onze dorpen binnen Bodegraven-Reeuwijk. Hier vind je rust en ruimte in een prachtige natuur met veel groen en water. De mooiste plekken voor recreatie met het hele gezin en activiteiten met groepen. Heerlijk in de buitenlucht kun je genieten van een lang weekend weg of een vakantie in eigen land in het Groene Hart, één van de mooiste plekjes in Nederland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel mogelijkheden voor recreatie, wandel- en fietsroutes, een museum bezoeken, winkelen, lekker uit eten of een gezellige avond uit. Hier vind je leuke winkels, gezellige grand cafés en uitstekende restaurants. Je kunt genieten van streekproducten van de boerderij tot een biologische high tea. Elk dorp heeft zijn eigen historie en een eigen karakter. De sfeer is goed en de mensen zijn vriendelijk. Voel je welkom!

© 2022 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk