Oukoopse molen

De Oukoopse molen is een wipwatermolen en stamt uit ongeveer 1674. Tot de jaren ’60 werd de molen gebruikt voor het bemalen van de polder Oukoop – 239 ha. Tegenwoordig is de Rijnlandse Molenstichting eigenaar, die de molen in 1989 restaureerde. De Oukoopse molen is een Rijksmonument en staat in een fraai gelegen landschap.
In 2019 heeft de molen een restauratie van de waterloop ondergaan en is geheel maalvaardig op vrijwillige basis. Het is een reserve maalwerktuig.

Als er  voldoende wind is en de lucht goed is, draaien de molenaars meest op zaterdag(middag) en bent u van harte welkom om te komen kijken hoe het bemalen en het ambacht van watermolenaar er aan toegaat. De molenaars Nico van den Bos of Jan Ottevanger zijn dan aanwezig.

Voor meer informatie: zie site van Rijnlandse Molenstichting.

Oukoopse Molen

Contactgegevens

Oukoopse molen
  • Prinsendijk 6
  • 2811 NG Reeuwijk
logo-BBR

Het leven is hier buitengewoon mooi! In onze gemeente vind je rust en ruimte. Om ons heen de drukte van de randstad, maar eenmaal in onze dorpen vind je de rust van het platteland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel recreatiemogelijkheden, gezellige winkelstraten en uitstekende horecagelegenheden. Onze dorpen hebben hun eigen karakter. Samen leven is hier nog samenleven. Het is hier iedere dag thuiskomen.

© 2018 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk