De Oukoopse Molen

De Oukoopse molen is een wipwatermolen en stamt uit ongeveer 1674. Tot de jaren ’60 werd de molen gebruikt voor het bemalen van de polder Oukoop – 239 ha. Tegenwoordig is de Rijnlandse Molenstichting eigenaar, die de molen in 1989 restaureerde. De Oukoopse molen is een Rijksmonument en staat in een fraai gelegen landschap.
In 2019 heeft de molen een restauratie van de waterloop ondergaan en is geheel maalvaardig op vrijwillige basis. Het is een reserve maalwerktuig.

Als er  voldoende wind is en de lucht goed is, draaien de molenaars meest op zaterdag(middag) en bent u van harte welkom om te komen kijken hoe het bemalen en het ambacht van watermolenaar er aan toegaat. De molenaars Nico van den Bos of Jan Ottevanger zijn dan aanwezig.

Voor meer informatie: zie site van Rijnlandse Molenstichting.

De Oukoopse Molen

Contactgegevens

De Oukoopse Molen
  • Prinsendijk 6
  • 2811 NG Reeuwijk
Logo Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

Buitengewoon, dat vinden wij een mooie omschrijving van onze dorpen binnen Bodegraven-Reeuwijk. Hier vind je rust en ruimte in een prachtige natuur met veel groen en water. De mooiste plekken voor recreatie met het hele gezin en activiteiten met groepen. Heerlijk in de buitenlucht kun je genieten van een lang weekend weg of een vakantie in eigen land in het Groene Hart, één van de mooiste plekjes in Nederland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel mogelijkheden voor recreatie, wandel- en fietsroutes, een museum bezoeken, winkelen, lekker uit eten of een gezellige avond uit. Hier vind je leuke winkels, gezellige grand cafés en uitstekende restaurants. Je kunt genieten van streekproducten van de boerderij tot een biologische high tea. Elk dorp heeft zijn eigen historie en een eigen karakter. De sfeer is goed en de mensen zijn vriendelijk. Voel je welkom!

© 2022 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk