Podcast Kaaskoningin

De Kaaskoningin bestaat 70 jaar!

In deze aflevering gaan we het hebben over een typisch Bodegraafs fenomeen: de Kaaskoningin. Ieder jaar is zij samen met haar hofdames de hoofdpersoon tijdens de Najaarsmarkt. Tot de optocht op donderdag is het een groot geheim wie de nieuwe Kaaskoningin is. Gevraagd worden om Kaaskoningin te worden, is een grote eer.

Sinds vorig jaar is de Kaaskoningin bijgeschreven in de inventaris van Immaterieel Erfgoed. Daar zijn we heel trots op! Het komt allemaal voorbij in de podcast.

Luister hier naar de nieuwe podcast, veel luisterplezier.

Logo Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

Buitengewoon, dat vinden wij een mooie omschrijving van onze dorpen binnen Bodegraven-Reeuwijk. Hier vind je rust en ruimte in een prachtige natuur met veel groen en water. De mooiste plekken voor recreatie met het hele gezin en activiteiten met groepen. Heerlijk in de buitenlucht kun je genieten van een lang weekend weg of een vakantie in eigen land in het Groene Hart, één van de mooiste plekjes in Nederland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel mogelijkheden voor recreatie, wandel- en fietsroutes, een museum bezoeken, winkelen, lekker uit eten of een gezellige avond uit. Hier vind je leuke winkels, gezellige grand cafés en uitstekende restaurants. Je kunt genieten van streekproducten van de boerderij tot een biologische high tea. Elk dorp heeft zijn eigen historie en een eigen karakter. De sfeer is goed en de mensen zijn vriendelijk. Voel je welkom!

© 2022 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk