Podcast Rampjaar 1672 en Oude Hollandse Waterlinie

Waarschijnlijk ken je Fort Wierickerschans tussen Bodegraven en Nieuwerbrug wel… Maar wist je dat het fort pas is gebouwd nadat het in 1672 gruwelijk mis is gegaan?

In deze podcast neemt Bastiaan Meijer je mee naar 1672. Het Rampjaar… Wat heeft het betekend voor onze gemeente en wat merk je vandaag nog van de Oud Hollandse Waterlinie? Dat doet hij niet alleen, maar samen met historicus Maarten van Rossem en theatermaker Michiel van de Burgt.

Hier kun je de podcast beluisteren. Veel luisterplezier!

Logo Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

Buitengewoon, dat vinden wij een mooie omschrijving van onze dorpen binnen Bodegraven-Reeuwijk. Hier vind je rust en ruimte in een prachtige natuur met veel groen en water. De mooiste plekken voor recreatie met het hele gezin en activiteiten met groepen. Heerlijk in de buitenlucht kun je genieten van een lang weekend weg of een vakantie in eigen land in het Groene Hart, één van de mooiste plekjes in Nederland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel mogelijkheden voor recreatie, wandel- en fietsroutes, een museum bezoeken, winkelen, lekker uit eten of een gezellige avond uit. Hier vind je leuke winkels, gezellige grand cafés en uitstekende restaurants. Je kunt genieten van streekproducten van de boerderij tot een biologische high tea. Elk dorp heeft zijn eigen historie en een eigen karakter. De sfeer is goed en de mensen zijn vriendelijk. Voel je welkom!

© 2022 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk