Romeinen & Turfstekers (24 km)

De Oude Rijn vormde de noordelijke grens van het Romeinse Rijk, de Limes. Romeinen verbaasden zich erover hoe men zich hier opwarmde aan een vuur van turf. Deze brandstof bleek de motor te zijn voor de Gouden Eeuw. Veenland werd opgestookt, de Reeuwijkse Plassen geboren.

  • Startpunt: TOP Reeuwijkse Hout, Reeuwijkse Houtwal, Reeuwijk
  • Lengte: 24 km
  • Duur: 2,5 uur
  • Route: klik hier

 

Deze route is een onderdeel van Fietsen onder N.A.P. * Culturele Belevingsroutes – Struinen & Vorsen

Op de kaart

Contactgegevens

Romeinen & Turfstekers (24 km)
  • Startpunt: TOP Reeuwijkse Hout, Reeuwijkse Houtwal, Reeuwijk
Logo Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

Buitengewoon, dat vinden wij een mooie omschrijving van onze dorpen binnen Bodegraven-Reeuwijk. Hier vind je rust en ruimte in een prachtige natuur met veel groen en water. De mooiste plekken voor recreatie met het hele gezin en activiteiten met groepen. Heerlijk in de buitenlucht kun je genieten van een lang weekend weg of een vakantie in eigen land in het Groene Hart, één van de mooiste plekjes in Nederland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel mogelijkheden voor recreatie, wandel- en fietsroutes, een museum bezoeken, winkelen, lekker uit eten of een gezellige avond uit. Hier vind je leuke winkels, gezellige grand cafés en uitstekende restaurants. Je kunt genieten van streekproducten van de boerderij tot een biologische high tea. Elk dorp heeft zijn eigen historie en een eigen karakter. De sfeer is goed en de mensen zijn vriendelijk. Voel je welkom!

© 2022 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk