Route 1866 – Oud ‘Damme’ (25 km)

Met zijn rijke geschiedenis volgt Route 1866 in grote lijnen de oude Gemeentegrens van het Dorp Zwammerdam, een zelfstandige gemeente van 960 tot 1964 . De totale afstand is ongeveer 25 km. De route is aangegeven met stickers ‘Route 66’. De basis van deze route is de kaart uit 1866, de gemeentegrens van de Gemeente Zwammerdam. Deze kaart is op de huidige situatie (via Google Earth) gelegd. De Oude Rijn en de woonplaatsen zijn als basis gebruikt om de situatie zo zuiver mogelijk te krijgen. Verbazingwekkend om te zien, hoe nauwkeurig de kaart 1866 gemaakt is, zonder dat ze gebruik konden maken van fotografie vanuit de lucht.

Startpunt: Spoorlaan, Zwammerdam
Lengte: 25 km
Route: klik hier

Op de kaart

Contactgegevens

Route 1866 – Oud ‘Damme’ (25 km)
  • Startpunt: Spoorlaan, Zwammerdam
  • 06 - 12286991
Logo Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

Buitengewoon, dat vinden wij een mooie omschrijving van onze dorpen binnen Bodegraven-Reeuwijk. Hier vind je rust en ruimte in een prachtige natuur met veel groen en water. De mooiste plekken voor recreatie met het hele gezin en activiteiten met groepen. Heerlijk in de buitenlucht kun je genieten van een lang weekend weg of een vakantie in eigen land in het Groene Hart, één van de mooiste plekjes in Nederland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel mogelijkheden voor recreatie, wandel- en fietsroutes, een museum bezoeken, winkelen, lekker uit eten of een gezellige avond uit. Hier vind je leuke winkels, gezellige grand cafés en uitstekende restaurants. Je kunt genieten van streekproducten van de boerderij tot een biologische high tea. Elk dorp heeft zijn eigen historie en een eigen karakter. De sfeer is goed en de mensen zijn vriendelijk. Voel je welkom!

© 2022 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk