Streekmuseum Reeuwijk

Wie meer wil weten over de geschiedenis van het Reeuwijkse land gaat naar Streekmuseum Reeuwijk. Het museum laat zien dat de Reeuwijkse Plassen zijn ontstaan door turfwinning. Deze blokken turf werden in die tijd als brandstof gebruikt. Naast het leven op en aan de plassen geeft het museum een uitgebreid beeld van het dagelijks leven op het platteland in ‘grootmoeders tijd’. Het museum toont voorwerpen, foto’s, boeken, films en biedt een speurtocht voor de jeugd. Het museumgebouw zelf is een oude boerderij uit 1907.

Collectie Beunder
In het museum is een deel van de collectie Beunder ondergebracht. De docent Cees Beunder (1938-2014) was als bevlogen amateurarcheoloog belangrijk voor de archeologie van Bodegraven.

 

Op de kaart

Contactgegevens

Streekmuseum Reeuwijk
  • Oudeweg 3
  • 2811 NM Reeuwijk
  • 0182 - 39 37 73
Logo Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

Buitengewoon, dat vinden wij een mooie omschrijving van onze dorpen binnen Bodegraven-Reeuwijk. Hier vind je rust en ruimte in een prachtige natuur met veel groen en water. De mooiste plekken voor recreatie met het hele gezin en activiteiten met groepen. Heerlijk in de buitenlucht kun je genieten van een lang weekend weg of een vakantie in eigen land in het Groene Hart, één van de mooiste plekjes in Nederland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel mogelijkheden voor recreatie, wandel- en fietsroutes, een museum bezoeken, winkelen, lekker uit eten of een gezellige avond uit. Hier vind je leuke winkels, gezellige grand cafés en uitstekende restaurants. Je kunt genieten van streekproducten van de boerderij tot een biologische high tea. Elk dorp heeft zijn eigen historie en een eigen karakter. De sfeer is goed en de mensen zijn vriendelijk. Voel je welkom!

© 2022 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk