Varen in de Regio: Hollandse IJssel, altijd anders

De Hollandsche IJssel vanaf het water

Voor wie de Hollandsche IJssel vanaf het water wil verkennen biedt de vaarkaart ruim 45 kilometer aan vaarplezier. Vanaf de oorsprong van de Hollandsche IJssel bij Het Klaphek in IJsselstein tot aan de uitmonding in de Nieuwe Maas bij de Stormpolder in Krimpen aan de IJssel kun je prachtig varen. Wie liever niet tussen beroepsvaart manoeuvreert, blijft aan de oostzijde van de Waaiersluis. Daar is het heerlijk rustig en tref je vooral pleziervaart. Langs de beide oevers is er van alles te zien en te beleven. De kaart wijst je op bezienswaardigheden langs de route en vermeldt de mogelijkheden om aan te leggen en te overnachten. Ook staat er leuke wandelommetjes op (tussen de 2 en 10 km) om ter plekke even de benen te strekken.

Zie voor meer informatie: Hollandsche IJssel Altijd Anders | Varen / Recreatie | Hollandsche IJssel Altijd Anders

Logo Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

Buitengewoon, dat vinden wij een mooie omschrijving van onze dorpen binnen Bodegraven-Reeuwijk. Hier vind je rust en ruimte in een prachtige natuur met veel groen en water. De mooiste plekken voor recreatie met het hele gezin en activiteiten met groepen. Heerlijk in de buitenlucht kun je genieten van een lang weekend weg of een vakantie in eigen land in het Groene Hart, één van de mooiste plekjes in Nederland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel mogelijkheden voor recreatie, wandel- en fietsroutes, een museum bezoeken, winkelen, lekker uit eten of een gezellige avond uit. Hier vind je leuke winkels, gezellige grand cafés en uitstekende restaurants. Je kunt genieten van streekproducten van de boerderij tot een biologische high tea. Elk dorp heeft zijn eigen historie en een eigen karakter. De sfeer is goed en de mensen zijn vriendelijk. Voel je welkom!

© 2022 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk