Wandelroute Rondje Zwammerdam (13,5 km)

Bij Brouwerij De Molen in Bodegraven start je met deze wandeling. Vanuit Bodegraven loop je over een mooi paadje dwars door de weilanden. Langs het ouderwets meanderende riviertje De Meije wandel je richting Zwammerdam. Vlak voor het dorp zie je de Achtkante / Nieuwe Ziendemolen (romp/restant) staan. Deze werd door de droogmakerij in 1809 niet ver van de oorspronkelijke Ziendemolen gebouwd, als derde molen om op het gebied te malen: de Achtkante of Nieuwe Ziendemolen. In 1921 werd een gemaal gebouwd op de plaats van de (Oude) Ziendemolen. De Achtkante Molen is toen grotendeels gesloopt, alleen de stomp bleef over.  Het interieur is nog bijna compleet authentiek. Leuke paadjes dwars door de natte polder leiden je terug.

Let op; het broedseizoen is van 15 maart t/m 1 juli; hierdoor kan het zijn dat je in bepaalde stukken niet kunt wandelen.

Op de kaart

Contactgegevens

Wandelroute Rondje Zwammerdam (13,5 km)
  • Doortocht 4
  • 2411 DS Bodegraven
  • 06 - 83173657
Logo Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

Buitengewoon, dat vinden wij een mooie omschrijving van onze dorpen binnen Bodegraven-Reeuwijk. Hier vind je rust en ruimte in een prachtige natuur met veel groen en water. De mooiste plekken voor recreatie met het hele gezin en activiteiten met groepen. Heerlijk in de buitenlucht kun je genieten van een lang weekend weg of een vakantie in eigen land in het Groene Hart, één van de mooiste plekjes in Nederland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel mogelijkheden voor recreatie, wandel- en fietsroutes, een museum bezoeken, winkelen, lekker uit eten of een gezellige avond uit. Hier vind je leuke winkels, gezellige grand cafés en uitstekende restaurants. Je kunt genieten van streekproducten van de boerderij tot een biologische high tea. Elk dorp heeft zijn eigen historie en een eigen karakter. De sfeer is goed en de mensen zijn vriendelijk. Voel je welkom!

© 2022 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk