Waterlinie & Wiericke Fietsroute (45 km)

Deze prachtige fietsroute volgt de Oude Hollandse Waterlinie, die begrensd wordt door de beide Wierickes en de polder Lange Weide ertussen. Het gebied tussen de Wierickes werd in het Rampjaar van 1672 onder water gezet om de Fransen tegen te houden. Hier was de waterlinie op zijn smalst, zo’n 1500 meter (zwakste schakel).

  • Startpunt: Dorpshuis Custwijc, Driebruggen
  • Lengte: 45 km
  • Duur: 4 uur
  • Route: klik hier

 

Op de kaart

Contactgegevens

Waterlinie & Wiericke Fietsroute (45 km)
  • Startpunt Dorpshuis Custwijc, Driebruggen (Laageind 1)
Logo Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

Buitengewoon, dat vinden wij een mooie omschrijving van onze dorpen binnen Bodegraven-Reeuwijk. Hier vind je rust en ruimte in een prachtige natuur met veel groen en water. De mooiste plekken voor recreatie met het hele gezin en activiteiten met groepen. Heerlijk in de buitenlucht kun je genieten van een lang weekend weg of een vakantie in eigen land in het Groene Hart, één van de mooiste plekjes in Nederland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel mogelijkheden voor recreatie, wandel- en fietsroutes, een museum bezoeken, winkelen, lekker uit eten of een gezellige avond uit. Hier vind je leuke winkels, gezellige grand cafés en uitstekende restaurants. Je kunt genieten van streekproducten van de boerderij tot een biologische high tea. Elk dorp heeft zijn eigen historie en een eigen karakter. De sfeer is goed en de mensen zijn vriendelijk. Voel je welkom!

© 2022 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk