Vervolgcursus Kunstgeschiedenis in het Groene HartHuys

Heb je belangstelling voor de ontwikkeling van de schilderkunst sinds de 19e eeuw? Zoek je daarbij naar samenhangen binnen die ontwikkeling en hoe de kunststromingen passen in de Europese geschiedenis in die periode? Dan organiseert het Groene HartHuys voor jou een cursus van 6 lessen van 2 uur over wat er de laatste 2 eeuwen in de Europese Kunst is gebeurd. Deze cursus is een vervolg op de succesvolle cursus die in 2023 is gehouden.

 

De cursus wordt gepresenteerd door Evert Roelofs. Aan de hand van meer dan 1000 werken van ongeveer 250 kunstenaars toont en vertelt hij over de bevrijding en het lijden van de Europese mens in de achterliggende 200 jaar.

Zijn verhaal sluit goed aan bij de doelstelling van het Groene HartHuys; het brengt Kunst, Cultuur en Historie samen en dichter bij elkaar. Daarom nemen wij deze cursus graag op in ons aanbod.

 

De cursus wordt vanaf vrijdag 23 februari 2023 gegeven in het Groene HartHuys, Bouwsteeg 6 te Bodegraven van 14.00 – 16.00 uur, de andere cursusdagen zijn op 8 en 22 maart, 5 en 26 april en 3 mei. De groepsgrootte wordt beperkt tot maximaal 14 deelnemers. Aan de cursus zijn geen kosten verbonden en de inschrijving is in volgorde van binnenkomst.

 

Wie zich geïnspireerd voelt, meer informatie wil of wil deelnemen aan deze interessante cursus kan zich opgeven per mail naar [email protected]

 

 

 

Informatie

Datum08/03/2024 22/01/2024 05/04/2024 26/04/2024 03/05/2024

Locatie: Bodegraven

Impressie

GroeneHartHuys

Contactgegevens

  • Bouwsteeg 6
  • 2411 AB, BODEGRAVEN
Logo Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

Buitengewoon, dat vinden wij een mooie omschrijving van onze dorpen binnen Bodegraven-Reeuwijk. Hier vind je rust en ruimte in een prachtige natuur met veel groen en water. De mooiste plekken voor recreatie met het hele gezin en activiteiten met groepen. Heerlijk in de buitenlucht kun je genieten van een lang weekend weg of een vakantie in eigen land in het Groene Hart, één van de mooiste plekjes in Nederland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel mogelijkheden voor recreatie, wandel- en fietsroutes, een museum bezoeken, winkelen, lekker uit eten of een gezellige avond uit. Hier vind je leuke winkels, gezellige grand cafés en uitstekende restaurants. Je kunt genieten van streekproducten van de boerderij tot een biologische high tea. Elk dorp heeft zijn eigen historie en een eigen karakter. De sfeer is goed en de mensen zijn vriendelijk. Voel je welkom!

© 2022 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk