Workshop “Fermenteren” in Hortus Populus

Gefermenteerd voedsel is niet meer weg te denken uit ons dagelijks voedingspatroon. Kaas, zuurkool, brood, wijn, bier en thee, ze hebben één ding gemeen: ze zijn allemaal gefermenteerd. Fermenteren zorgt voor een langere houdbaarheid, verandert de smaak en maakt het voedsel gezonder.
Cor Goudriaan uit Boskoop is een ervaren leerkracht. Hij geeft op de Hortus Populus drie workshops over het fermenteren van voedsel, steeds met een andere invalshoek en bijzonder resultaat.

 

De data zijn:

Vrijdag 12 april 2024, 19:00 – 21:00: Groente fermenteren – zuurkool

Vrijdag 26 april 2024, 19:00 – 21:00: Kimchi, de Koreaanse variant op onze zuurkool

Vrijdag 10 mei 2024,  19:00 – 21:00: Gefermenteerde, suikervrije, pro-biotische frisdranken zoals kombucha, ginger ale en water- en melkkefir.

De workshops staan alle drie op zichzelf en hoeven dus niet allemaal gevolgd te worden. Het mag wel. Neem zelf mee: een teiltje, een scherp mesje en voor de eerste workshop (over zuurkool) een witte kool en een kaasschaaf.

Kosten: €25,- per workshop. Dat is inclusief een fermenteerpot met waterslot, diverse ingrediënten passend bij de betreffende workshop, kopie van de presentatie en koffie/thee.

Wanneer je inschrijft voor alle 3 de workshops betaal je € 65,-.
** Bij te weinig deelnemers gaat de workshop niet door. Tot 1 week van te voren mag je afmelden, daarna krijg je geen geld terug.

Locatie: Hortus Populus, Limespad 1,  Bodegraven

Aanmelden: [email protected] of www.hortuspopulus.nl

 

 

 

 

 

Informatie

Datum16/04/2024 10/05/2024

Locatie: Bodegraven

Impressie

Hortus Populus, Bodegraven

Workshop “Fermenteren” in Hortus Populus

Contactgegevens

  • Weideveldselaan/Limespad
  • Bodegraven
  • 06 - 2917 3341
Logo Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

Buitengewoon, dat vinden wij een mooie omschrijving van onze dorpen binnen Bodegraven-Reeuwijk. Hier vind je rust en ruimte in een prachtige natuur met veel groen en water. De mooiste plekken voor recreatie met het hele gezin en activiteiten met groepen. Heerlijk in de buitenlucht kun je genieten van een lang weekend weg of een vakantie in eigen land in het Groene Hart, één van de mooiste plekjes in Nederland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel mogelijkheden voor recreatie, wandel- en fietsroutes, een museum bezoeken, winkelen, lekker uit eten of een gezellige avond uit. Hier vind je leuke winkels, gezellige grand cafés en uitstekende restaurants. Je kunt genieten van streekproducten van de boerderij tot een biologische high tea. Elk dorp heeft zijn eigen historie en een eigen karakter. De sfeer is goed en de mensen zijn vriendelijk. Voel je welkom!

© 2022 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk