Fietsroute In het Hoofdkwartier van de Prins (27 km)

Tijdens het Rampjaar 1672 lag het hoofdkwartier van Prins Willem III van Oranje tussen Nieuwerbrug en Bodegraven. Zijn legerkamp strekte zich uit van Nieuwerbrug tot in  Zwammerdam.

Soldaten uit binnen- en buitenland bevolkten het kamp. En uit binnen- en buitenland kwam met naar het hoofdkwartier om met kapitein-generaal Willem III te spreken. Zo werd hij hier gevraagd om stadhouder te worden en onderhandelde hij hier over vrede met Engelse ambassadeurs.

De schansen in Nieuwerbrug zijn al lang verdwenen, maar Fort Wierickerschans ligt er na bijna 350 jaar nog. Dit boegbeeld van de Oude Hollandse Waterlinie is zeker het bezoeken waard. Maar er is meer dat herinnert aan het oude hoofdkwartier.

De mooiste verhalen over het rampjaar speelden zich rond dit hoofdkwartier af. Stap op de fiets en rijd langs dijken, sluizen, molens en boerderijen. Iedere plek vertelt zijn eigen verhaal. Je komt langs de prachtigste locaties!

QR code om naar de route te gaan:

Startpunt is TOP Reeuwijkse Hout.

Startpunt TOP Reeuwijse Hout / Station Bodegraven

Contactgegevens

Fietsroute In het Hoofdkwartier van de Prins (27 km)
  • Reeuwijkse Houtwal 4 / Stationsplein
  • Reeuwijk / Bodegraven
Logo Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

Buitengewoon, dat vinden wij een mooie omschrijving van onze dorpen binnen Bodegraven-Reeuwijk. Hier vind je rust en ruimte in een prachtige natuur met veel groen en water. De mooiste plekken voor recreatie met het hele gezin en activiteiten met groepen. Heerlijk in de buitenlucht kun je genieten van een lang weekend weg of een vakantie in eigen land in het Groene Hart, één van de mooiste plekjes in Nederland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel mogelijkheden voor recreatie, wandel- en fietsroutes, een museum bezoeken, winkelen, lekker uit eten of een gezellige avond uit. Hier vind je leuke winkels, gezellige grand cafés en uitstekende restaurants. Je kunt genieten van streekproducten van de boerderij tot een biologische high tea. Elk dorp heeft zijn eigen historie en een eigen karakter. De sfeer is goed en de mensen zijn vriendelijk. Voel je welkom!

© 2022 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk