Kaasmuseum Bodegraven

Het kaasmuseum toont de kaashistorie van Bodegraven. Want de boerenkaas uit Gouda en omgeving is wereldberoemd, maar dat bijna al deze kaas in Bodegraven ligt opgeslagen is minder bekend. Naar schatting ligt in Bodegraven-Reeuwijk zo’n 20 miljoen kilo kaas opgeslagen. In het museum is door voorwerpen, boeken en film te zien hoe boerenkaas wordt gemaakt. Jongeren volgen met een kaastablet in de hand hun eigen interactieve rondleiding.

Arrangementen
Het Kaasmuseum Bodegraven biedt in samenwerking met Kaasboerderij de Graaf een aantrekkelijk arrangement aan voor groepen van 6 tot 20 personen. (In verband met de coronamaatregelen is momenteel het maximale aantal van 10 personen toegestaan). Het arrangement combineert een bezoek aan een kaasboerderij met een bezoek aan het museum.

Groepen zijn via telefonische reservering welkom.

Kijk voor meer informatie op hun website.

Makkelijk bereikbaar
Het Kaasmuseum in Bodegraven is gevestigd op de derde verdieping van het Evertshuis op enkele minuten lopen vanaf het NS-station Bodegraven. Er is parkeergelegenheid aanwezig en het gebouw is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers (lift aanwezig).

 

 

Op de kaart

Contactgegevens

Kaasmuseum Bodegraven
  • Julianastraat 4
  • 2411 CV Bodegraven
  • 0172 - 65 09 09
Logo Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

Buitengewoon, dat vinden wij een mooie omschrijving van onze dorpen binnen Bodegraven-Reeuwijk. Hier vind je rust en ruimte in een prachtige natuur met veel groen en water. De mooiste plekken voor recreatie met het hele gezin en activiteiten met groepen. Heerlijk in de buitenlucht kun je genieten van een lang weekend weg of een vakantie in eigen land in het Groene Hart, één van de mooiste plekjes in Nederland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel mogelijkheden voor recreatie, wandel- en fietsroutes, een museum bezoeken, winkelen, lekker uit eten of een gezellige avond uit. Hier vind je leuke winkels, gezellige grand cafés en uitstekende restaurants. Je kunt genieten van streekproducten van de boerderij tot een biologische high tea. Elk dorp heeft zijn eigen historie en een eigen karakter. De sfeer is goed en de mensen zijn vriendelijk. Voel je welkom!

© 2018-2020 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk