Kaasmuseum en kaasboerderij

Kaasboerderij De Graaf

Een op en top familiebedrijf sinds 1928 en inmiddels gerund door de derde generatie. De melkkoeien leveren de grondstof voor de Goudse boerenkaas, die daar al ruim 50 jaar gemaakt wordt. De boerenkaas is te koop in de boerderijwinkel. Ook zijn er verschillende mogelijkheden voor het organiseren van een leuke dag, waarbij je boerderijbeleving kan combineren met kaas proeven. Tijdens het arrangement krijg je een rondleiding door de kaasmakerij, de opslag en de boerderijwinkel. Natuurlijk kijk je ook bij de kippen en in de koeienstal.

Kaasmuseum Bodegraven

In het Kaasmuseum kom je aan de hand van honderden voorwerpen, foto’s en oude documenten alles te weten over het maken van boerenkaas. Via filmpjes wordt een levensecht beeld gegeven van de kaasmakerij en wat daarmee verband houdt. Zo krijg je een beeld van de melkwinning, de boterbereiding, de kaasmarkt, de kaashandel en de kaasopslag. Voor de kinderen is er een tabletcomputer met puzzel en een fotospeurtocht.

 

Op de kaart

Contactgegevens

Kaasmuseum en kaasboerderij
  • Buitenkerk 56
  • 2411 PC Bodegraven
  • 0172 - 61 47 04
logo-BBR

Het leven is hier buitengewoon mooi! In onze gemeente vind je rust en ruimte. Om ons heen de drukte van de randstad, maar eenmaal in onze dorpen vind je de rust van het platteland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel recreatiemogelijkheden, gezellige winkelstraten en uitstekende horecagelegenheden. Onze dorpen hebben hun eigen karakter. Samen leven is hier nog samenleven. Het is hier iedere dag thuiskomen.

© 2018 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk