Kaas Museum en kaasboerderij De Graaf

Kaasboerderij De Graaf

Een op en top familiebedrijf sinds 1928 en inmiddels gerund door de derde generatie. De melkkoeien leveren de grondstof voor de Goudse boerenkaas, die daar al ruim 50 jaar gemaakt wordt. De boerenkaas is te koop in de boerderijwinkel. Ook zijn er verschillende mogelijkheden voor het organiseren van een leuke dag, waarbij je boerderijbeleving kan combineren met kaas proeven. Tijdens het arrangement krijg je een rondleiding door de kaasmakerij, de opslag en de boerderijwinkel. Natuurlijk kijk je ook bij de kippen en in de koeienstal.

Kijk voor meer informatie op hun website.

Het Kaas Museum Bodegraven

In het Kaas Museum kom je aan de hand van honderden voorwerpen, foto’s en oude documenten alles te weten over het maken van boerenkaas. Via filmpjes wordt een levensecht beeld gegeven van de kaasmakerij en wat daarmee verband houdt. Zo krijg je een beeld van de melkwinning, de boterbereiding, de kaasmarkt, de kaashandel en de kaasopslag. Het Kaas Museum Bodegraven biedt in samenwerking met Kaasboerderij de Graaf een aantrekkelijk arrangement aan voor groepen van 6 tot 20 personen. Het arrangement combineert een bezoek aan een kaasboerderij met een bezoek aan het museum.

Groepen zijn via telefonische reservering welkom.

Kijk voor meer informatie op hun website.

 

Op de kaart

Contactgegevens

Kaas Museum en kaasboerderij De Graaf
  • Buitenkerk 56
  • 2411 PC Bodegraven
  • 0172 - 61 47 04
Logo Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

Buitengewoon, dat vinden wij een mooie omschrijving van onze dorpen binnen Bodegraven-Reeuwijk. Hier vind je rust en ruimte in een prachtige natuur met veel groen en water. De mooiste plekken voor recreatie met het hele gezin en activiteiten met groepen. Heerlijk in de buitenlucht kun je genieten van een lang weekend weg of een vakantie in eigen land in het Groene Hart, één van de mooiste plekjes in Nederland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel mogelijkheden voor recreatie, wandel- en fietsroutes, een museum bezoeken, winkelen, lekker uit eten of een gezellige avond uit. Hier vind je leuke winkels, gezellige grand cafés en uitstekende restaurants. Je kunt genieten van streekproducten van de boerderij tot een biologische high tea. Elk dorp heeft zijn eigen historie en een eigen karakter. De sfeer is goed en de mensen zijn vriendelijk. Voel je welkom!

© 2022 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk