Polder Oukoop Wandelroute (4,5km)

Het open polderlandschap aan de oostzijde van de Reeuwijkse Plassen behoort tot de meest karakteristieke gebieden van het Groene Hart. Trek stevige wandelschoenen aan en ga op pad. Natuurboerderij Hoeve Stein in Reeuwijk is het startpunt voor georganiseerde excursies. Als je de wandelroute individueel wil lopen, kun je vertrekken vanaf de parkeerplaats van Staatsbosbeheer bij het gemaal aan de Twaalfmorgen. Vanaf een mooi uitzichtplateau is het gebied goed te bekijken. De Oukoopse Molen, een fraaie wip-watermolen, is een niet te missen baken in het landschap. Als de molenaar op zaterdag aanwezig is, behoort een bezoek aan de molen tot de mogelijkheden. De Put van Kruijt toont het landschap van legakkers en plassen. Honden zijn welkom, mits aangelijnd.

  • Startpunt: Natuurboerderij Hoeve Stein, Reeuwijk
  • Lengte: 4,5 kilometer
  • Duur: 2,5 uur
  • Meer informatie: klik hier

Op de kaart

Contactgegevens

Polder Oukoop Wandelroute (4,5km)
  • Startpunt Natuurboerderij Hoeve Stein, Reeuwijk (Oukoopsedijk 20)
logo-BBR

Het leven is hier buitengewoon mooi! In onze gemeente vind je rust en ruimte. Om ons heen de drukte van de randstad, maar eenmaal in onze dorpen vind je de rust van het platteland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel recreatiemogelijkheden, gezellige winkelstraten en uitstekende horecagelegenheden. Onze dorpen hebben hun eigen karakter. Samen leven is hier nog samenleven. Het is hier iedere dag thuiskomen.

© 2018 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk