Wandelroute Rondje Oukoop (4,5 km)

Het open polderlandschap aan de oostzijde van de Reeuwijkse Plassen behoort tot de meest karakteristieke gebieden van het Groene Hart. Trek stevige wandelschoenen aan en ga op pad. Natuurboerderij Hoeve Stein in Reeuwijk is het startpunt voor georganiseerde excursies. Als je de wandelroute individueel wil lopen, kun je vertrekken vanaf de parkeerplaats van Staatsbosbeheer bij het gemaal aan de Twaalfmorgen. Vanaf een mooi uitzichtplateau is het gebied goed te bekijken. De Oukoopse Molen, een fraaie wip-watermolen, is een niet te missen baken in het landschap. Als de molenaar op zaterdag aanwezig is, behoort een bezoek aan de molen tot de mogelijkheden. De Put van Kruijt toont het landschap van legakkers en plassen. Honden zijn welkom, mits aangelijnd.

  • Startpunt: Natuurboerderij Hoeve Stein, Reeuwijk
  • Lengte: 4,5 kilometer
  • Duur: 2,5 uur
  • Meer informatie: klik hier

 

Op de kaart

Contactgegevens

Wandelroute Rondje Oukoop (4,5 km)
  • Startpunt: Natuurboerderij Hoeve Stein, Reeuwijk (Oukoopsedijk 20)
Logo Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

Buitengewoon, dat vinden wij een mooie omschrijving van onze dorpen binnen Bodegraven-Reeuwijk. Hier vind je rust en ruimte in een prachtige natuur met veel groen en water. De mooiste plekken voor recreatie met het hele gezin en activiteiten met groepen. Heerlijk in de buitenlucht kun je genieten van een lang weekend weg of een vakantie in eigen land in het Groene Hart, één van de mooiste plekjes in Nederland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel mogelijkheden voor recreatie, wandel- en fietsroutes, een museum bezoeken, winkelen, lekker uit eten of een gezellige avond uit. Hier vind je leuke winkels, gezellige grand cafés en uitstekende restaurants. Je kunt genieten van streekproducten van de boerderij tot een biologische high tea. Elk dorp heeft zijn eigen historie en een eigen karakter. De sfeer is goed en de mensen zijn vriendelijk. Voel je welkom!

© 2022 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk