Veenweideroute (30 km)

De route begint vanaf TOP Boskoop, hier is de mogelijkheid om uw auto te parkeren. Naast de TOP is de Sortimentstuin ‘ Harry van de Laar’ deze is vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang en bevat ruim 2 hectare met meer dan 2500 verschillende boomkwekerijgewassen. De route gaat door het ‘Boskoop gebied’ en is bekend als grootste aaneengesloten boomkwekerijgebied ter wereld. Het gebied kent een prachtige afwisseling tussen waterrijk boomkwekerijgebied, laag gelegen droogmakerijen en veenweidepolders. Naast het vele groen bezit Boskoop ook 12 rijksmonumenten en zijn er talrijke ophaal-, draai- en boogbruggen. Deze karakteristieke bruggen zijn eertijds aangelegd om de vaarsloten in het slagenlandschap voor transport over water bereikbaar te houden. Het slagenlandschap is een landschap waarbij verkaveling heeft plaatsgevonden in smalle banen (slagen) met sloten daartussen. Ook gaat de route langs de Reeuwijkse Plassen. De Reeuwijkse plassen zijn ontstaan door turfwinning. Het veen werd tot ver onder het grondwaterpeil weggebaggerd om te worden gedroogd tot turf die werd opgestookt. Tegenwoordig worden de veenplassen gebruikt voor recreatie. Het gebied wordt beheerd door het Natuur- en Recreatieschap Reeuwijkse plassen en omgeving.

Start: TOP Boskoop
Lengte: 30 km
Klik hier voor de route

Startpunt TOP Boskoop

Logo Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

Buitengewoon, dat vinden wij een mooie omschrijving van onze dorpen binnen Bodegraven-Reeuwijk. Hier vind je rust en ruimte in een prachtige natuur met veel groen en water. De mooiste plekken voor recreatie met het hele gezin en activiteiten met groepen. Heerlijk in de buitenlucht kun je genieten van een lang weekend weg of een vakantie in eigen land in het Groene Hart, één van de mooiste plekjes in Nederland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel mogelijkheden voor recreatie, wandel- en fietsroutes, een museum bezoeken, winkelen, lekker uit eten of een gezellige avond uit. Hier vind je leuke winkels, gezellige grand cafés en uitstekende restaurants. Je kunt genieten van streekproducten van de boerderij tot een biologische high tea. Elk dorp heeft zijn eigen historie en een eigen karakter. De sfeer is goed en de mensen zijn vriendelijk. Voel je welkom!

© 2022 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk