Wetland Wandelroute (9,40 km)

Het dorpje Sluipwijk is het vertrekpunt voor de Wetland wandelroute langs de Reeuwijkse Plassen. De rondwandeling start bij De Rokende Turf, het Wetland Informatiecentrum van Watersnip. Bij de entree van het centrum hangt een informatiebordje met de QR-code voor deze wandeling. Wie de code scant en GPS aanzet ontvangt onderweg verhalen over het landschap. Veel verhalen gaan over de invloed die bewoners beroepsmatig op het landschap hebben gehad. Verhalen over baggermannen, turfstekers, boeren, dagloners en vissers. In het voorjaar en zomer is de wandeling prachtig, maar de wandeling is zeker ook een aanrader voor de wintermaanden. Er overwinteren dan duizenden watervogels uit noordelijke landen in de zogenoemde surfplas.

  • Startpunt: De Rokende Turf, Reeuwijk
  • Lengte: 9,40 kilometer
  • Duur: 3 uur
  • Route: klik hier

 

 

Op de kaart

Contactgegevens

Wetland Wandelroute (9,40 km)
  • Startpunt: De Rokende Turf, Reeuwijk (‘s-Gravenbroekseweg 154)
Logo Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

Buitengewoon, dat vinden wij een mooie omschrijving van onze dorpen binnen Bodegraven-Reeuwijk. Hier vind je rust en ruimte in een prachtige natuur met veel groen en water. De mooiste plekken voor recreatie met het hele gezin en activiteiten met groepen. Heerlijk in de buitenlucht kun je genieten van een lang weekend weg of een vakantie in eigen land in het Groene Hart, één van de mooiste plekjes in Nederland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel mogelijkheden voor recreatie, wandel- en fietsroutes, een museum bezoeken, winkelen, lekker uit eten of een gezellige avond uit. Hier vind je leuke winkels, gezellige grand cafés en uitstekende restaurants. Je kunt genieten van streekproducten van de boerderij tot een biologische high tea. Elk dorp heeft zijn eigen historie en een eigen karakter. De sfeer is goed en de mensen zijn vriendelijk. Voel je welkom!

© 2022 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk