Wetland Wandelroute (9,40km)

Het dorpje Sluipwijk is het vertrekpunt voor de Wetland wandelroute langs de Reeuwijkse Plassen. De rondwandeling start bij De Rokende Turf, het Wetland Informatiecentrum van Watersnip. Bij de entree van het centrum hangt een informatiebordje met de QR-code voor deze wandeling. Wie de code scant en GPS aanzet ontvangt onderweg verhalen over het landschap. Veel verhalen gaan over de invloed die bewoners beroepsmatig op het landschap hebben gehad. Verhalen over baggermannen, turfstekers, boeren, dagloners en vissers. In het voorjaar en zomer is de wandeling prachtig, maar de wandeling is zeker ook een aanrader voor de wintermaanden. Er overwinteren dan duizenden watervogels uit noordelijke landen in de zogenoemde surfplas.

  • Startpunt: De Rokende Turf, Reeuwijk
  • Lengte: 9,40 kilometer
  • Duur: 3 uur
  • Route: klik hier

 

 

Op de kaart

Contactgegevens

Wetland Wandelroute (9,40km)
  • Startpunt De Rokende Turf, Reeuwijk (‘s-Gravenbroekseweg 154)
logo-BBR

Het leven is hier buitengewoon mooi! In onze gemeente vind je rust en ruimte. Om ons heen de drukte van de randstad, maar eenmaal in onze dorpen vind je de rust van het platteland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel recreatiemogelijkheden, gezellige winkelstraten en uitstekende horecagelegenheden. Onze dorpen hebben hun eigen karakter. Samen leven is hier nog samenleven. Het is hier iedere dag thuiskomen.

© 2018 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk