Hogebrug

Onder Driebruggen valt buurtschap Hogebrug. Het ligt tussen de Enkele Wiericke en Dubbele Wiericke. Beide boezemkanalen zijn in de 15e eeuw gegraven en waren later onderdeel van de Oude Hollandse Waterlinie. Het zwakste onderdeel, want hier maakten de Franse troepen in het Rampjaar 1672 de oversteek. In Hogebrug vind je vooral veeteelt, maar ook een trappenfabriek en een meubelfabrikant.

Logo Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

Buitengewoon, dat vinden wij een mooie omschrijving van onze dorpen binnen Bodegraven-Reeuwijk. Hier vind je rust en ruimte in een prachtige natuur met veel groen en water. De mooiste plekken voor recreatie met het hele gezin en activiteiten met groepen. Heerlijk in de buitenlucht kun je genieten van een lang weekend weg of een vakantie in eigen land in het Groene Hart, één van de mooiste plekjes in Nederland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel mogelijkheden voor recreatie, wandel- en fietsroutes, een museum bezoeken, winkelen, lekker uit eten of een gezellige avond uit. Hier vind je leuke winkels, gezellige grand cafés en uitstekende restaurants. Je kunt genieten van streekproducten van de boerderij tot een biologische high tea. Elk dorp heeft zijn eigen historie en een eigen karakter. De sfeer is goed en de mensen zijn vriendelijk. Voel je welkom!

© 2018-2020 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk