Recreatie tips najaar

Ook in het najaar kun je leuke dingen doen bij ons in de buurt. Op deze website voor recreatie in Bodegraven, Reeuwijk en omgeving vind je leuke tips. Tips voor activiteiten, kunst en cultuur. Eropuit met familie, vrienden of met het hele gezin. Kijk ook in de agenda voor de leukste tips. Dat wordt genieten deze herfst!

Let op: check de website van de organisator voor up to date informatie over de activiteiten, openingstijden en maatregelen rondom Coronavirus.

Activiteiten in de herfstvakantie

Wil jij leuke dingen doen in de herfstvakantie in Bodegraven en Reeuwijk? Je kunt gaan zwemmen met de kinderen of een bezoekje brengen aan De Oude Zustertuin. Sommige activiteiten kun je heel het jaar door doen. Maar wat denk je van een leuke film op een regenachtige middag? Of bekijk de agenda van BRAVO! die weer bomvol leuke dingen staat in het Evertshuis. Ga voor inschrijven voor de kids activiteiten van BRAVO! naar de website van het Evertshuis in Bodegraven.

Let op: check de website van de organisator voor up to date informatie over de activiteiten, openingstijden en maatregelen rondom Coronavirus.

Oude ambachten beleven

Naast activiteiten voor kinderen in Bodegraven Reeuwijk, kun je er ook op uit met het hele gezin. Wat dacht je van een kijkje achter de schermen bij Brouwerij De Molen of zelf kaas maken op authentieke wijze? Op de echte kaasboerderijen en melkveebedrijven ga je even terug in de tijd en beleef je hoe mensen vroeger werkten en producten maakten. Soms gebeurt dat nu nog zo. Ontdek zelf maar hoe ambachtelijke bedrijven tegenwoordig de smaak van vroeger in hun producten krijgen. Ook kun je streekproducten kopen om thuis nog even te kunnen nagenieten. Proef, beleef, geniet!

Bezoek een museum

Ook voor kinderen is het leuk om een museum te boeken. De musea in Bodegraven en Reeuwijk zijn weer open. Zo is er bijvoorbeeld het Kaasmuseum in Bodegraven, waar je alles te weten komt over de historie van kaas. Of breng een bezoek aan de tentoonstelling in het Streekmuseum Reeuwijk en kom alles te weten over beroepen van vroeger. Je kunt een leuke middag voor de kids goed combineren met een educatieve activiteit, zoals een bezoekje aan het museum.

Met vrienden of familie op pad en op zoek naar een stukje historie? In Nieuwerbrug vind je De Koffietuin, een eeuwenoude boerderij met een museumwinkel waar je talloze wereldberoemde koffie en theesoorten kunt kopen. En wat dacht je van de Schatkamer van Andrélon, die je een terugblik geeft op het bekende merk dat in Bodegraven groot is geworden.

Theater en kunst

Kunst en cultuur is belangrijk voor de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Met als centraal punt cultureel centrum het Evertshuis in Bodegraven waar theatervoorstellingen voor jong en oud georganiseerd worden. In de entree van Bij Everts zijn verschillende werken te bewonderen van lokale kunstenaars en fotografen. Je kunt er zitten voor een praatje of een kop koffie en informatie krijgen over activiteiten in de regio. Of loop eens binnen bij Hoek 29 in Bodegraven waar ook diverse kunstenaars exposeren. Verschillende tentoonstellingen nemen je mee op ontdekkingsreis.

Logo Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

Buitengewoon, dat vinden wij een mooie omschrijving van onze dorpen binnen Bodegraven-Reeuwijk. Hier vind je rust en ruimte in een prachtige natuur met veel groen en water. De mooiste plekken voor recreatie met het hele gezin en activiteiten met groepen. Heerlijk in de buitenlucht kun je genieten van een lang weekend weg of een vakantie in eigen land in het Groene Hart, één van de mooiste plekjes in Nederland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel mogelijkheden voor recreatie, wandel- en fietsroutes, een museum bezoeken, winkelen, lekker uit eten of een gezellige avond uit. Hier vind je leuke winkels, gezellige grand cafés en uitstekende restaurants. Je kunt genieten van streekproducten van de boerderij tot een biologische high tea. Elk dorp heeft zijn eigen historie en een eigen karakter. De sfeer is goed en de mensen zijn vriendelijk. Voel je welkom!

© 2022 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk